Nå skjer det mye her

Nå hann det ikke gå mange dager mellom mine blogg innlegg ikke. Noen ganger kan det virkelig gå måneder mellom og inspirasjonen til å skrive er stramt, men noen ganger går det som nå, og da vil det gå raskere. Men jeg er nok lite sånn eksempel som person. Når jeg gjør ting jeg ønsker å gjøre så skal alt skje på en gang, og det skal gå fort!

Bygge lagringsplass for de eldste vinene
Det kom til oss som en overraskelse denne uken da vi plutselig innså at vi egentlig ikke har plass til å lagre våre eldste vinene lenger.Min nabo Ola kunne fikse slik at vi ganske raskt fikk til en bygning i kjelleren her med riktig temperatur og fuktighet, slik at vi nå kommer til å holde flaskene lagret der. Vi mangler imidlertid en god dør for byggingen, men jeg fikk et tips å se etter hyttedører. Disse ville tydeligvis passe veldig bra for dette formålet. Jeg sjekket bygghjemme hvis de hadde noen på lager, og det fanns, så jeg bestilte en tidligere i dag, og venter bare på levering nå.

Det krever mye for å håndtere vin
De virkelig dyre og eksklusive viner vi har er verdt mange, mange tusen dollar. Det krever derfor mye av oss som eiere å holde flaskene i god stand, slik at de kan fortsette å lagres med smak. Det er heller ikke mulig å lagre alle typer av viner. Enkle rimelige viner vinner ingenting på å lagres heller, så det er bare bortkastet tid.

Jeg tenkte jeg skulle gi en liste over forskjellige ting som kan være nyttig å vite når det kommer til vin:

  • Lagrede, smakfulle hvite viner kan lagres og utvikles i opp til ti år, og i noen tilfeller enda lenger. Lette, friske hvitviner bør imidlertid heller drikkes ung.
  • Fyldige rødviner kan i noen tilfeller bli lagret i svært lang tid på et kjølig kjeller, og deretter få en sterkere duft og en større dybde av smak meden lette rødviner bør drikkes ung.
  • De fire viktigste faktorene som spiller rolle når man skal lagre vin er temperatur, fuktighet, lys og stabilitet.
  • Den optimale temperaturen for å lagre viner er vanligvis gitt til 10-12 grader og lagring skal være i en mørk kjeller.
  • Hvis du ikke har tilgang til en vinkjeller kan du lagre vin hjemme i et skap. Det viktigste er at vinen forvares mørk og at, hvis mulig, temperaturen som holdes i skapet ikke overstiger 20 grader. Man må også veite at vinen modnes mye raskere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *